Vrouw met twee mannen in gesprek

Deskundig fiscaal advies voor uw life sciences onderneming

Bent u een ondernemer actief in de bruisende life science sector? Dan begrijpen wij dat u unieke fiscale behoeften heeft die aansluiten bij uw bedrijfsactiviteiten. Onze fiscale experts staan klaar om u te begeleiden en adviseren, zodat u kunt focussen op de groei en innovatie van u onderneming. 

Herstructurering: één bv versus meerdere bv’s

De keuze om één bv te behouden of meerdere bv’s oprichten van meerdere bv’s kan een cruciale beslissing zijn voor ondernemers in de life sciences sector. Onze experts helpen u bij het evalueren van de voor- en nadelen van elke optie, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen dat past bij uw bedrijfsstrategie en groeidoelstellingen.

Fiscale regelingen voor innovatieve start-ups

Als innovatieve start-up in de life sciences branche komt u mogelijk in aanmerking voor verschillende fiscale regelingen, zoals de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) en de innovatiebox. Onze fiscale adviseurs zijn bekend met deze regelingen en kunnen u helpen om optimaal te profiteren van de beschikbare fiscale voordelen, waardoor u meer ruimte heeft om te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Fiscale consequenties bij investeerders

Het aantrekken van investeerders kan een spannende stap zijn voor een groeiende life sciences onderneming, maar het brengt ook fiscale vragen met zich mee. Wij helpen u om de fiscale consequenties van investeerderskapitaal te begrijpen en te beheren. 

Fiscale overwegingen bij personeelsbeleid

Als werkgever in de life sciences sector zijn er verschillende fiscale zaken waarmee je rekening moet houden bij het aannemen en behouden van personeel. Onze fiscale experts kunnen u begeleiden bij zaken als salarisadministratie, arbeidsvoorwaarden en fiscale voordelen voor werknemers, zodat u kunt voldoen aan alle wettelijke vereisten en tegelijkertijd een aantrekkelijk werkklimaat kunt creëren.

Nelisca begrijpt dat elke life sciences onderneming uniek is, met specifieke fiscale behoeften en uitdagingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig fiscaal advies dat is afgestemd op uw bedrijf. We kijken ernaar uit om met u samen te werken aan het succes en de toekomst van uw onderneming.

Webinar: fases van een life science start-up

Webinar innovatiebox
Met uw onderneming betaalt u bijna 26% vennootschapsbelasting over uw winsten. De innovatiebox biedt u de mogelijkheid om R&D-winsten te realiseren tegen een speciaal belastingtarief van 9%. In deze PivotTalk leggen we uit hoe dit werkt. We beschrijven de levenscyclus van een life sciences bedrijf, de eisen voor de innovatiebox en de manier om deze te verkrijgen. Meer weten over de innovatiebox? Neem dan contact op.